Goudsmid

Op zoek naar een goede goudsmid?

Een goudsmid klinkt als een zeer ouderwets beroep, maar is het niet. Een goudsmid is niet de hele dag in de weer met goud smeden zoals veel mensen onterecht denken. Een goudsmid is iemand die van sieraden houdt en deze graag repareert of ontwerpt. Dát is wat een goudsmid de hele ganse dag doet!

Een goudsmid repareert en fabriceert alles van edelmetaal, dus niet alleen goud. Om dit te kunnen moet je een creatief ingesteld persoon zijn en een echte vakman zijn. Daarnaast moet je natuurlijk enorme liefde hebben voor sieraden, je zult er immers de hele dag mee bezig zijn. Een goudsmid kan met beperkte middelen de prachtigste sieraden maken. Dit hoeft niet per se meteen in de honderden euro’s te lopen. Zoals eerder gezegd werkt deze namelijk met alle soorten edelmetaal.

Een goudsmid doet eigenlijk alles wat met sieraden te maken heeft. Hij of zij ontwerpt zelf sieraden, maar repareert ook ontwerpen van andere vaklui. Dit maakt het beroep dan ook zeer divers en zeker geen ouderwets beroep. Veel mensen zijn hier echter niet van op de hoogte, toch is het zo. Wat kan een goudsmid eigenlijk niet?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *